İçeriğe geç

Budala Kelimesi Ne Anlama Gelir

Budala nın anlamı ne?

Salak, akıl hastası, aptal, budala, saf; ya da eskiden “bir şeye aşırı düşkün olmak” anlamına gelen Arapça kökenli bir kelime (TDK).

Budalası nedir?

[1] (Argo) Kadınlara olan düşkünlüğü nedeniyle başka şeylere pek ilgi duymayan erkek. [2] (Argo) Cinsel tutkuları nedeniyle başka şeylere pek ilgi duymayan erkek.

Zavallı ne anlama gelir?

(Bir kimse) kendisini zor şartlar içinde bulan ve bu şartları değiştiremeyen, perişan bir vaziyette, çaresiz, aciz bulan: Zavallı Bedevilerin de katlanmaya çalıştığı şey budur (Refik H. Karay). Bu zavallıların bu dünyada hiçbir şeyleri yok… (Peyâmi Safâ).

Çöküş ne anlama gelir?

2. (Devletler ve medeniyetler için) Yıkım, yok oluş, çöküş, gerileme: Fakat bizim bu kontrolsüz, aşırı hareketlerimiz, gerilememizin, çöküşümüzün delilinden başka nedir ki? (Sâmiha Ayverdi)

Eski dilde Budala ne demek?

Aptal – Nişanyan Sözlüğü. Arapça bdl kökünden gelen bir ödünç kelimedir, budalāˀ بُدَلاء, ve “abdallar, Sufi hiyerarşisinde bir rütbe” anlamına gelir.

Budala ne anlatıyor?

Dostoyevski bu eserinde epilepsi hastası genç bir adamın etrafında dönen bir dünyada dürüst ve açık bir insan olmanın zorluklarını araştırıyor ve toplumun nasıl ikiyüzlü bir sisteme dayandığını gösteriyor. Böyle bir dünyada dürüst olmak “aptal” olmaktır.

Budala akılsız nedir?

Anlamı kamuoyunca bilinen bu sorunun birden fazla cevabı vardır. Aptal aptal sorusunun cevapları ise şöyledir: Aptal, Ahnıt, Ebleh ve Beç.

Kibarlık Budalası ne anlatır?

17. yüzyılda klasik Fransız komedisinin en büyük temsilcisi olan Molière, The Idiot of Politeness adlı eserinde daha iyi bir sosyal statüye ulaşmayı hedefleyen orta sınıf bir adam olan Jourdain’in hikayesini anlatır. Kumaş tüccarı olan babasının zenginliği sayesinde orta yaşlı bir burjuva hayatı yaşayan Jourdan’ın tek bir amacı vardır: aristokrasiye katılmak.

Ilgi budalası ne demek?

İsim. [1] (hiciv) Dikkat çekmek için alışılmadık ve kışkırtıcı davranışlar sergileyen kişi.

Asabi biri ne demek?

Sahabe veya Ashab, Arapça kökenli bir kelimedir ve “yoldaşlar, arkadaşlar” anlamına gelir. Sahib (Arapça: صاحب) ve Sahabi kelimelerinin çoğuludur. İslam tarihçilerine ve referans kaynaklarına göre, Muhammed’in etrafındaki sadık (Müslüman) insanlara yoldaş denir.

Mecbur kelimesi ne anlama gelir?

Kelime anlamı: Yükümlülükler ve yapılması gereken şeylerle ilgilidir.

Nitekim kelimesi ne anlama gelir?

(< nite+kim < nete+kim) Cümlenin başında kendisinden önce gelen cümleyi doğrulamak için “gerçekten, doğrusu, olduğu gibi” anlamında kullanılmıştır: Ben lebin müştâkıyam zühhâd kevser talibi / Gerçekten huşyâr'a (Fuzûlî) su içmek hoştur, meste mey.

Feke ne anlama gelir?

II. Dünya Savaşı sırasında Maraş-Antep ve Adana’nın Fransızlar tarafından işgalinden yararlanan Haçin ve Feke Ermenileri, Fransızların kışkırtmasıyla orada yaşayan Türklere akıl almaz işkenceler yapmaya başladılar. Fransızların Kozan’ı işgal ettiği tarih olan 1919 yılı aynı zamanda Feke’nin işgali anlamına geliyor.

Noksan ne anlama gelir?

‘Eksik’ kelimesi bir şeyde bulunmayan bir durumu belirten bir kavramdır. ‘Eksik’ kelimesi halk arasında eksik olan bir şey olarak ifade edilir. Bu kelime bazen bilgi eksikliğini bazen de insan davranışı eksikliğini belirtmek için kullanılır.

Feriğim ne anlama gelir?

ferik, -ği (I): 1. isim, halk arasında civcivlerden çıkan kümes hayvanı yavrusu, civciv.

Budala kaç yaş için uygundur?

Ürün BilgileriYayıncı‎İş Bankası Kültür Yayınları; 22. baskı (1 Ocak 2012)ISBN-10‎6053604410ISBN-13‎978-6053604419Okuma Yaşı1 yaş ve üzeriBoyutlar‎13,1 x 5,8 x 20.

Budala enayi ne demek?

Sessi Sözlük – aptal, inatçı, salak, moron, moron, amcık.

Budalalık Bönlük ne demek?

Sessi Sözlük – İdiocy. Folly. Stupidity. Incomprehension

Necmettin nedir ne anlama gelir?

Necmettin ismi Arapça kökenli bir isimdir ve “dinin yıldızı” veya “dinin güneşi” anlamına gelir. İsim iki bölümden oluşur: “Necm” kelimesi “yıldız” anlamına gelir ve “ettin” sonu “din” anlamına gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir